Бушан Триведи – от Мумбай до Пазарджик в света на технологичните решения на социалните проблеми

Share on facebook
Share on twitter

Бушан Триведи е машинен инженер от Мумбай, Индия, който загърбва атрактивна кариера в Обединеното кралство и посвещава живота си да търси технологични решения на проблемите на най-уязвимите групи в обществото. В родната си Индия, Бушан работи по проект за доставяне на достъпна слънчева електроенергия на социално слаби домакинства, а за нуждите на бедни семейства в съседен Мианмар създава ефективна готварска печка с ниска консумация на дървесина. Така чрез неговите иновации се подобрява качеството на въздуха в домакинствата и се намалява обезлесяването в района.

След като среща българската си съпруга, през 2019 г. Бушан се премества в България и не след дълго започва да работи по нов проект за иновации този път за българското село в община Пазарджик. Бушан започва да разработва соларен уред за сушене на плодове и зеленчуци, който удължава трайността на продукцията, премахва необходимостта да бъде продадена на занижени цени и създава крайни продукти с по-висока добавена стойност.

Историята на Бушан Триведи е потвърждение на това, че всички ние сме граждани на света и единствено от нас зависи да живеем осъзнато.

Видеото е част от проект „Стойността на миграцията“, изплълняван от 42 training, с основна цел да покаже лицето и гласът на миграцията и приноса ѝ за постигане на Целите на устойчивото развитие.

Проектът се изпълнява в рамките на инициативата за финансиране на малки проекти по проекта Лицата на миграцията, финансиран по програма DEAR на Европейската комисия.

Вижте още новини

Новини

До 2050 година над 140 милиона души ще бъдат принудени да напуснат домовете си заради промените в климата

В Европа и по света вече се наблюдават последиците от изменението на климата. Според прогнозите те ще се увеличават през идните десетилетия. Температурите се повишават,