Бушан Триведи – от Мумбай до Пазарджик в света на технологичните решения на социалните проблеми

Share on facebook
Share on twitter

Бушан Триведи е машинен инженер от Мумбай, Индия, който загърбва атрактивна кариера в Обединеното кралство и посвещава живота си да търси технологични решения на проблемите на най-уязвимите групи в обществото. В родната си Индия, Бушан работи по проект за доставяне на достъпна слънчева електроенергия на социално слаби домакинства, а за нуждите на бедни семейства в съседен Мианмар създава ефективна готварска печка с ниска консумация на дървесина. Така чрез неговите иновации се подобрява качеството на въздуха в домакинствата и се намалява обезлесяването в района.

След като среща българската си съпруга, през 2019 г. Бушан се премества в България и не след дълго започва да работи по нов проект за иновации този път за българското село в община Пазарджик. Бушан започва да разработва соларен уред за сушене на плодове и зеленчуци, който удължава трайността на продукцията, премахва необходимостта да бъде продадена на занижени цени и създава крайни продукти с по-висока добавена стойност.

Историята на Бушан Триведи е потвърждение на това, че всички ние сме граждани на света и единствено от нас зависи да живеем осъзнато.

Видеото е част от проект „Стойността на миграцията“, изплълняван от 42 training, с основна цел да покаже лицето и гласът на миграцията и приноса ѝ за постигане на Целите на устойчивото развитие.

Проектът се изпълнява в рамките на инициативата за финансиране на малки проекти по проекта Лицата на миграцията, финансиран по програма DEAR на Европейската комисия.

Вижте още новини

Новини

От бедност и домашно насилие до климатични промени: стари и нови предизвикателства пред жените в Сенегал

Кардиата Ндой е експерт по правата на жените в ActionAid Сенегал. Международната неправителствена организация, която работи срещу бедността и несправедливостта в глобален мащаб, основава клона